РОБОТА ЗА СУМІСНИЦТВОМ В ШКОЛІ

розміщено в: Соціально-правовий захист | 0

Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України у зв’язку із неоднаковим трактуванням керівниками закладів загальної середньої освіти рекомендацій   щодо роботи окремих педагогічних працівників за сумісництвом (які були «довантажені» у різних навчальних закладах), а також фактами звільнення працівників, повідомляємо наступне.

У даному випадку немає жодних правових підстав для звільнення працівників з роботи.

У зв’язку з цим рекомендуємо керівникам закладів загальної середньої освіти видавати накази про переведення таких працівників на роботу за сумісництвом відповідно до ст.32 КЗпП України. Датою переведення працівника є дата видання наказу про переведення.

У наказі про переведення на роботу за сумісництвом обов’язково визначається строк дії трудового договору, виходячи із наказу про «довантаження» працівника.

У жодному разі не допускається зменшення обсягу педагогічного навантаження педагогічного працівника, встановленого йому при тарифікації.

Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України просить  звернути увагу про недопустимість застосування погодинної оплати праці до таких працівників. Оплату праці цим працівникам здійснювати відповідно до п.68 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102, тобто за тарифікацією.

Дотримання вказаних рекомендацій забезпечить законні права працівників та унеможливить виникнення індивідуальних трудових спорів та судової тяганини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.