ОПЛАТА ПРАЦІ ПІД ЧАС ЗАМІНИ ТИМЧАСОВО ВІДСУТНІХ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

розміщено в: Соціально-правовий захист | 0

заміна вчителя

«Тимчасовим заступництвом» вважається виконання службових обов’язків на посаді тимчасово відсутнього працівника, викликаного виробничою необхідністю, під яким слід розуміти заміну працівника, відсутнього через хворобу, відпустку, відрядження, з інших причин, коли відповідно до чинного законодавства за ним зберігається місце роботи (посада), без звільнення від основних трудових обов’язків.

Тимчасове виконання обов’язків на посаді відсутнього працівника покладається на іншого працівника наказом керівника закладу за наявності відпо­відної згоди першого (ст. 31 Кодексу законів про працю України).

Працівнику, який заміщує відсутнього працівника, виплачується різниця між його фактичним окладом і посадовим окладом працівника, якого він заміщує за умови, що цей працівник не є штатним заступником відсутнього працівника.

Таким чином, якщо обов’язки тимчасово відсутнього директора школи покладені на іншого працівника, наприклад учителя, і він їх виконує, то за тимчасове заступництво виплачується різниця між встановленою працівникові ставкою заробітної плати (посадовим окладом) і посадовим окладом директора школи.

Порядок оплати педагогічним працівникам додатково проведених занять (уроків) у випадку заміни відсутнього педагогічного працівника (учителя) передбачений п. 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України 15 квітня 1993 року № 102 (із змінами і доповненнями). При оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин вчителів, вихователів, викладачів та інших педагогічних працівників шкіл, яке триває не більше двох місяців, здійснюється погодинна оплата праці.

Розмір погодинної оплати визначається шляхом ділення місячної тарифної ставки, встановленої

за 18 годин педагогічної роботи на тиждень, — на 76,2;

за 20 годин педагогічної роботи на тиждень — на 84,7;

за 24 години педагогічної роботи на тиждень — на 101,6;

за 25 годин педагогічної роботи на тиждень — на 105,8;

за 30 годин педагогічної роботи на тиждень — на 127,0;

за 36 годин педагогічної роботи на тиждень – на 152,4;

за 40 годин роботи на тиждень — на 168,9.

Особи, які працюють на умовах погодинної оплати і не ведуть занять під час канікул, оплату за цей час не отримують.

Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Інструкції, тобто по тарифікації. При цьому місячна заробітна плата педагогічних працівників закладів освіти визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень.

В такому ж порядку здійснюється оплата праці вчителів (педагогічних працівників), які не працюють постійно в даному навчальному закладі, а лише залучаються до заміщення уроків (занять) тимчасово відсутніх педагогів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.