Зі святом, Вас педагоги!

розміщено в: Вітаємо | 0

%d0%b7-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%bc-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%86%d1%96%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%96%d0%b2-%d0%be%d1%81%d0%b2%d1%96%d1%82%d0%b8«Панове вас перемогла не німецька армія, а німецький вчитель. Дайте мені 2000 нових вчителів і я побудую вам нову державу.» Ось так оцінив роль вчителя геніальний німецький канцлер Отто Бісмарк.

Звичайно, український вчитель – не німецький, хоча би тому, що український отримує за годину роботи 1 євро, а німецький 34 євро.

Пишу сьогодні, в переддень Дня професійного свята вчителів, бо дуже багато негативу виливається на педагогів, і в соціальних мережах, і в інших засобах масової інформації.. То забагато в нас вчителів-пенсіонерів працює ще, то викладають вони різні предмети, і не за фахом, то не так вчать і т.д.

Хочу вас запевнити, що все в наших педагогів гаразд, і вони як навчали, так і навчають, і будуть навчати. Про це свідчать цифри. У 2016 році з 373 випускників, які здавали тести ЗНО, з історії склали успішно 81% , а з української мови та математики 84%. Отримавши сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, вони вступили до вищих навчальних закладів і там успішно навчаються.

Наші учні також, систематично займають призові місця на олімпіадах чи змаганнях в області і вище.

Стосовно роботи вчителів-пенсіонерів, то це проблема не лишень Сколівщини, а й усієї держави. Просто владі вигідно не дати пенсіонеру нормальної пенсії, а вигідно тримати його на роботі за мізерну зарплату, бо молоді спеціалісти не витримують одержувати 1500 гривень за місяць і їдуть за кордон, де вони часто-густо одержують таку зарплату за день, а потім вкладають її в квартири, будинки, роботу дітям і т.д. А старші туди не поїдуть, бо вже негодні.

Ось таке замкнене коло, і нікому його не вигідно розривати. Поки що.

І все ж, є три професії від Бога, які потребують покликання до своєї справи священик, лікар і ще одна з них – Учитель, у Святому Письмі, так святі апостоли називали свого наставника Ісуса Христа. Отож, шановні вчителі, не звертайте увагу на різноманітну негативну писанину, просто пошкодуйте про те, що це колишні Ваші учні, і може їм самим тоді стане соромно.

І тому профспілка освітян Сколівщини бажає Вам, педагогам, перш за все, мудрих і виважених учнів, бо це – найкраща нагорода для Вас. Ще раз, зі святом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.