«Збільшення та покращення фінансування освіти» – глобальний тиждень дій в інтересах освіти

розміщено в: Новини | 0

26 квітня 2021 року розпочався Глобальний тиждень дій в інтересах освіти (GAWE).
Вперше цей захід було організовано в 2001 році з метою здійснення впливу на державні органи влади задля забезпечення права кожного на безкоштовну якісну державну освіту. Це один з основних напрямів діяльності Глобальної кампанії заради освіти – широкої коаліції, що об’єднує профспілки та організації громадянського суспільства, які займаються питаннями освіти. Інтернаціонал освіти є засновником Глобальної кампанії заради освіти.
Цього року Глобальний тиждень дій в інтересах освіти, який проходить з 26 до 30 квітня 2021 року, є ключовою подією у рамках кампанії Глобальної кампанії заради освіти під назвою – «Мільярд голосів».
Темою тижня є «Збільшення та покращення фінансування освіти», а заходи та дії протягом тижня зосереджені на забезпеченні збільшення державного фінансування освіти для досягнення всеохоплюючої та рівноправної якісної освіти».
Інтернаціонал освіти заохочує членські організації організовувати та захищати на національному рівні реалізацію основних рекомендацій кампанії:
• Збільшити державне фінансування освіти до 20% державних витрат.
• Збільшити свою податкову базу задля збільшення надходжень, працюючи задля досягнення мінімального співвідношення податку до ВВП 20%.
• Забезпечити термінове скасування боргу для найменш розвинених країн; та зменшення боргу для країн із середнім та вище середнього рівнями доходу.
• Забезпечити умови для системи та закладів інклюзивної освіти.
• Забезпечити безкоштовну якісну освіту для всіх та покласти край тенденції до приватизації та комерціалізації освіти.
• Покращити якість викладання шляхом забезпечення належного набору, оплати праці та постійної підготовки вчителів.
• Прислухатися та відповідати тим, хто опинився у складній ситуації. Люди та громадянське суспільство повинні мати простір і можливість сказати своє слово.
• Розвинені країни повинні продовжувати працювати над досягненням мети надання допомоги іншим країнам в розмірі 0,7%, при цьому 20% цієї допомоги має витрачатися на освіту, і збільшуючи свій внесок у фонди «Глобальне партнерство з питань освіти» та «Освіта не можна чекати», які працюють для зміцнення систем освіти в країнах, що розвиваються задля досягнення збільшення кількості дітей, які ходять до школи, а також для освіти в надзвичайних ситуаціях.
Якщо організація чи установа бере участь у цих кампаніях – організатори радять використовувати інформаційний пакет кампанії «Один мільярд голосів», а також хештеги: #OneBillionVoicesForEducation і #GAWE2021.
Повідомляти нам про свої активності із позначкою @eduint у Twitter або @educationinternational у Facebook.
Зважаючи на те, що бюджети на освіту зараз, як ніколи раніше, знаходяться під загрозою через економічні витрати, спричинені пандемією, Глобальний тиждень дій в інтересах освіти дає змогу об’єднатися і вимагати вдосконалення та збільшення фінансування освіти. Також це можливість закликати уряди визнати фінансування освіти пріоритетним завданням, підкресливши, що інвестиції в освіту, зокрема в професію вчителя, мають вирішальне значення для відновлення країн після пандемії.
Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.