Затверджено обсяги держзамовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів

розміщено в: Нормативно-правові акти | 0

Кабінет Міністрів України затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2018 році, а також проектні обсяги державного замовлення на 2019 та 2020 роки.

Загальний обсяг прийомів фахівців передбачено у кількості 191100 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 171355 осіб, що менше затверджених у 2017 році показників на 9,6% та 9,5% відповідно.

Зокрема, обсяги прийомів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою запропоновано:

«молодший спеціаліст» – 39210 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 35881 осіб, що порівняно з минулим роком зменшено на 30,5% та 30,6%,

«бакалавр» – 78755 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 71873 особи, або на 4,2% та 3,5% менше, ніж у 2017 році,

«магістр на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра» – 62403 особи, що більше у порівнянні з 2017 роком відповідно на 0,4%, у тому числі за денною формою навчання – 53720 осіб, що більше у порівнянні з 2017 роком на 0,9%.

Проектні показники державного замовлення на підготовку наукових та науково-педагогічних кадрів становитимуть:

до аспірантури – 4399 осіб, що більше порівняно з 2017 роком на 1,4%,

до докторантури – 478 осіб, що більше порівняно з минулим роком на 5,9%.

Прийом учнів на навчання за робітничими спеціальностями за державним замовленням у 2018 році передбачено в обсязі 23000 осіб.

У 2018 році передбачено підвищення кваліфікації та проходження перепідготовки, спеціальної підготовки і спеціалізації для 213991 особи.

Проектні показники прийомів фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів у 2019 році – 197000 осіб (з них за денною формою навчання – 179400 осіб); у 2020 році – 202500 осіб (з них за денною формою навчання – 189600 осіб).

«Держзамовлення має відповідати потребам ринку. Тому Мінекономрозвитку розробило зміни до механізму державного замовлення, щоб створити додаткову мотивацію для студентів найбільш затребуваних спеціальностей. З цього року ми запропонували заборонити перерозподіл держзамовлення між галузями, з наступного року запроваджується ще кілька важливих змін. Наприклад, пропонуємо підвищену стипендію для студентів за інженерними, технічними, аграрними спеціальностями, яких наразі дуже потребує промисловість, ІТ-сфера. Це важливе питання для української економіки», – коментує рішення Уряду Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

За матеріалами Урядового порталу