Завершення цьогорічної атестації педпрацівників в режимі онлайн

розміщено в: Новини | 0

Міністерством освіти і науки України своїм наказом від 26.03.2020 № 458 внесено зміни до наказу від 16.03.2020 № 406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу С OVID-19», яким замість відтермінування процедури атестації педагогічних працівників передбачено можливість проведення засідання атестаційних комісій в режимі онлайн та подання до них необхідних матеріалів засобами електронного та/або поштового зв’язку.
У випадку неможливості забезпечити проведення засідання атестаційних комісій в режимі онлайн доручено вжити всіх необхідних заходів для мінімізації тривалості перебування у закладі освіти членів атестаційних комісій та педагогічних працівників, які атестуються.
Зважаючи, що пунктом 3.8 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом міністерства від 6.10.2010 № 930, атестація педагогічних працівників здійснюється атестаційними комісіями у такі строки:
• комісіями I рівня – до 1 квітня,
• комісіями II рівня – до 10 квітня,
• комісіями III рівня – до 25 квітня,
необхідно терміново вжити заходів для реалізації прав педагогічних працівників на визначення рівня кваліфікації та участі членів атестаційних комісій з числа представників виборних профспілкових органів у засіданнях атестаційних комісій у рекомендованому наказом форматі.
ЦК Профспілки доведено до організаційних ланок профспілки для врахування у роботі також лист міністерства від 27.03.2020 № 1/9-179 «Щодо проведення атестації педагогічних працівників у 2020 році в умовах карантину.
Привернуто увагу, що йдеться про завершення атестаційних процедур щодо педагогічних працівників, які спрямовано підвищення кваліфікаційних категорій та присвоєння педагогічних звань, проведення засідань атестаційних комісій в режимі онлайн як за участі педагогічного працівника, так і за його відсутності через неможливість підключитися до засідання в режимі онлайн.
Розгляд питань щодо невідповідності педагогічного працівника раніше присвоєній кваліфікаційній категорії рекомендовано відтермінувати до завершення карантину.
Якщо атестаційна комісія не може прийняти рішення на користь педагогічного працівника через його відсутність або неможливість підключитися в режимі онлайн до засідання, доцільно приймати рішення про перенесення його атестації.
У випадку перенесення атестації педагогічних працівників за ними зберігається раніше присвоєна кваліфікаційна категорія до проведення атестації у встановленому законодавством порядку.
Зазначені документи розглядалися профспілкою в робочому порядку.

http://profspilkaosvity.org.ua/uploads/media/dovedennya-nakaz-mon-458-zmni-atestacya.pdf

http://profspilkaosvity.org.ua/uploads/media/list-mon-atestacya-onlayn-karantin-1.pdf
http://profspilkaosvity.org.ua/uploads/media/nakaz-mon_-406-karantin.pdf
http://profspilkaosvity.org.ua/uploads/media/nakaz-mon-458-zmni-406-atestacya-onlayn-karantin.pdf
http://profspilkaosvity.org.ua/uploads/media/ok-dovedennya-list-1.9-179.pdf

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.