267 МЛН. ГРИВЕНЬ НА ОСВІТУ ПОВЕРНУТО В ОБЛАСНОМУ БЮДЖЕТІ

Сьогодні, 21 грудня, під стінами Львівської обласної ради, де відбувається бюджетна сесія, акцію протесту влаштували освітяни про яку ми уже повідомляли на нашому сайті. Протести викликали 267 млн. гривень, які вирішили у бюджетні комісії забрати в освіті. Проте за день до голосування 20 грудня відбулося позачергове засідання бюджетної комісії ЛОР, на якому прийняли рішення повернути 267 млн. грн. на утримання закладів освіти Львівщини.
Попри це, кілька десятків освітян сьогодні вийшли на акцію протесту під стіни Львівської облради, де проходить бюджетна сесія.
Учасники вигукували «Ганьба!» та вимагали, аби до них вийшли представники Львівської облради та підтвердили, що 267 млн грн дійсно повернуть на освіту області.
До пікетувальників вийшла голова Львівської облради Ірина Гримак. Вона запевнила, що ці 267 млн з освіти не заберуть.
«Можу запевнити, що кошти на освіту залишаються у бюджеті. І я сподіваюся, що усі депутати одноголосно підтримають цю пропозицію. Тобто фінансування буде продовжене протягом усього 2022 року в повному обсязі. Також ми поставили завдання провести аудити та будемо відшуковувати кошти, які необхідні для вкладення капітальних видатків. Мова йде про обладнання, ремонти», – зазначила голова ЛОР.
В 15.23 год. Було прийнято бюджет області на 2022 рік, за який проголосувало 68 депутатів в якому під тиском профспілки освіти освіті повернули 267 млн.грн.
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!!