ПРО НАВЧАННЯ У ПЕРІОД ЖОРСТКОГО КАРАНТИНУ

З 8 січня 2021 року в Україні діє жорсткий карантин, який триватиме до 24 січня включно. Відвідування закладів освіти, окрім дитячих садків, у цей час буде заборонено.
Початок карантину збігається із зимовими канікулами, проте протягом орієнтовно двох тижнів діти мають отримувати знання .
Через локдаун після зимових канікул багато шкіл розпочнуть навчання дистанційно.
Міністерство освіти та науки опублікувало роз’яснення, що робити зі школярами під час карантину.
Так, державні школи не можуть працювати у звичному режимі у цей час. Але можуть навчати дистанційно, або ж продовжити новорічні канікули.
Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, водночас заклади зможуть оголосити на цей період канікули», – про це йдеться у інструкції, яку направило МОН начальним закладам.
Отож, деякі заклади загальної середньої освіти продовжують канікули, в деяких – організовують дистанційне навчання. Це вирішують школи разом із місцевими органами влади.
Заклади професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти навчають у дистанційному форматі.
Дитячі садки та спеціальні заклади освіти працюють у звичайному режимі з дотриманням протиепідемічних заходів.
Для організації дистанційного навчання школярів місяць тому розпочала роботу платформа «Всеукраїнська школа онлайн».
Також з 01 січня 2021 року вступив в дію новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. , які передбачають безперервна тривалість навчальної діяльності з ТЗН упродовж навчального заняття повинна бути: для учнів 1 класів – не більше 10 хвилин; для учнів 2-4 класів – не більше 15 хвилин; для учнів 5-7 класів – не більше 20 хвилин; для учнів 8-9 класів – 20-25 хвилин; для учнів 10-11(12) класів на 1-й годині занять до 30 хвилин, на 2-й годині занять – 20 хвилин. При здвоєних навчальних заняттях для учнів 10-11(12) класів – не більше 25-30 хвилин на першому навчальному занятті та не більше 15-20 хвилин на другому навчальному занятті.