Педагогічні працівники будуть звільнені від навчальних занять під час проходження курсів підвищення кваліфікації

11 листопада 2020 року Львівською Обласною організацією профспілки працівників освіти і науки за участі профспілкового активу області було проведено розширену Президію на ZOOM платформі. Крім питань порядку денного Президії, а це і стан виплати поточної заробітної плати та недостатність коштів до завершення бюджетного року було обговорено проблемні питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
За результатами обговорення було прийнято:
– звернення до вищих органів центральної влади щодо необхідності виділення коштів державного бюджету на підвищення кваліфікації педагогічних працівників
– домовились із суб’єктами, які надають послуги підвищення кваліфікації, а це Львівський обласний інститут підвищення кваліфікації педагогічних працівників, та Дрогобицький педагогічний університет щодо організації курсів з 2021 року для педагогічних працівників у тому числі і з відривом від виробництва, тобто у дні проходження курсів, педагогічні працівники будуть звільнені від навчальних занять. Рішення про проведення курсів з відривом від виробництва згідно ст. 59 Закону Про освіту приймають педагогічні ради закладів освіти.
У засіданні Президії взяли участь заступник директора Львівського обласного інститут підвищення кваліфікації педагогічних працівників Микола Кацюба, та методист центру післядипломної освіти Дрогобицького педуніверситету Ольга Терес.