Менше 60%: у МОН розповіли про рівень вакцинації в школах

У Міністерстві освіти та науки України розповіли, скільки співробітників закладів освіти зробили щеплення від коронавірусу. Провакциновано менше 60% від загальної кількості.
Про це повідомили в МОН у відповідь на запит РБК-Україна.
В Україні зробили щеплення:
• 157 598 (однією та двома дозами) працівників закладів дошкільної освіти, що становить 54,2% від загальної кількості;
• 380 722 (однією та двома дозами) працівники закладів загальної середньої освіти, що становить 58,2% від загальної кількості;
• 44 617 (однією та двома дозами) працівників закладів вищої освіти, що становить 52,2% від загальної кількості.
При цьому в Міністерстві освіти не змогли надати виданню інформацію про рівень вакцинації по окремих регіонах і навчальним закладам. У відомстві зазначили, що ці дані збирають департаменти освіти при обласних державних адміністраціях.
Нагадаємо, що раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомляв, що поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області (з урахуванням тих, хто отримав і одну, і дві дози). Ще кілька областей мають показники приблизно 50%. Найнижчий рівень вакцинації освітян продовжують поки що демонструвати Запорізька та Волинська області.