ВЛАДА ПЛАНУЄ МАСОВУ ЛІКВІДАЦІЮ ТА РЕОРГАНІЗАЦІЮ ШКІЛ У КОЗІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Як повідомив сайт https://portal.lviv.ua/ до 1 вересня у Козівській ТГ планують закриття трьох та пониження у ступенях шести шкіл. Закрити планують Крив’янський заклад загальної середньої освіти І ступеню, Погарський заклад загальної середньої освіти І ступеню,Климецький заклад загальної середньої освіти І ступеню, а понизити у ступенях: Росохацький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Задільський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Довжківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Орявський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Риківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Плав’я-Бринівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Сможенський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів
З двадцяти чотирьох сіл Козівської ТГ у чотирьох селах шкіл вже не існує, до них хочуть долучити ще три села у яких не буде закладу освіти, і понизити в ступенях тобто зробити початковими школами – 5 і одну І-ІІ ступенів. Таким чином чиновники Козівської ТГ хочуть повністю знищити сільску школу та села і створити невеликі, безправні «Хуторки». За 2-3 роки села Козівської ТГ, в яких вирує життя: лине дитячий сміх зникнуть з мапи України і будуть називатися хуторок Криве, хуторок Бринівка, хуторок Довжки, хуторок Риків та інші, а навколо цих хуторів ростимуть кущі, бо залишки лісосировини (кругляку) вивозить у Європу.

Кожен виборець у новоствореній Козівській ТГ голосував за голову ТГ, депутатів і сподівався що вони будуть справжні менеджери для створення умов праці та життя. Причина реорганізація та ліквідації шкіл полягає у недостатньому фінансуванні освітньої галузі, тільки на виплату зарплати педагогічним працівникам потрібно близько восьми мільйонів гривень. Хочеться нагадати, що коштів на освіту завжди не вистачало на початку року, але в кінці року призначалася додаткова освітня субвенція.
Сподіваємося що у депутатів Козівської ТГ вистачить здорового глузду і дане рішення висунуте відділом освіти і культури, молоді і спорту Козівської сільської ради не буде прийняте, а буде прийняте звернення до вищих ешалонів влади про виділення додаткової освітньої субвенції.