Львівська обласна військова адміністрація (ОВА) надала освітню субвенцію на виплату заробітньої плати педагогам Козівській ТГ і закликає до оптимізації шкільної мережі

Козівська ТГ отримає субвенцію, якої не вистачало ще з початку поточного року, для виплати зарплат працівникам освітньої галузі у сумі понад 3,6 млн грн.
Через недосконалу формулу освітньої субвенції, яка намагається викорінити мало наповнюванні школи. Козівська територіальна громада має розгалужену мережу освітніх закладів в її бюджеті недостатньо коштів освітньої субвенції для виплати заробітної плати в повному обсязі.
З метою недопущення заборгованості з виплати заробітної плати та фінансування наша профспілкова організація та обласне керівництво неодноразово писали звернення щодо заборгованості з виплати заробітної плати у даній теритооріальній громаді. І нарешті нас почули. У червні поточного року Міністерство фінансів за поданням Львівська обласна військова адміністрація (ОВА) надала освітню субвенцію згаданій територіальній громаді у розмірі 3,6 млн грн.
Зі слів заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка, перед територіальною громадою найближчим часом стоять складні питання для вирішення. Насамперед необхідно впорядкувати мережу закладів освіти та забезпечити ефективне використання наявного фінансового ресурсу освітньої галузі.
Ще Іван Собко зазначив « Що лише з упорядкованою мережею, яка відповідатиме фінансовому ресурсу, громада не нестиме додаткове фінансове навантаження для своєчасної виплати заробітної плати педагогічним працівникам і матиме можливість вільні кошти скеровувати на розвиток своєї громади».