Захистити вчителів від побиття і принижень вимагають від влади профспілки

Київська профспілка працівників освіти і науки у зв’язку з випадками нанесення вчителям тяжких тілесних ушкоджень поширила відкриту заяву до Верховної Ради, міністра внутрішніх справ, генерального прокурора, Міносвіти та місцевих органів влади з вимогою вжити заходи щодо захисту українських освітян.

Вимоги КМОППОіНУ, у зв’язку з випадками нанесенням вчителям тяжких тілесних ушкоджень: До Верховної ради України:

• внести зміни до законодавства щодо посилення відповідальності за поширення недостовірної інформації про педагогічних працівників (окрім цивільно-правової відповідальності, передбачити адміністративну відповідальність);
  • внести зміни до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 року № 1205 Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти щодо введення до штатних розписів закладів освіти, окрім посад сторожів посад охоронців;
  • доповнити Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» стосовно визнання булінгом жорстоких дій батьків, психологічного, фізичного насильства батьків стосовно педагогічних працівників;

До міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України

• взяти під особистий контроль питання об’єктивного та оперативного досудового розслідування, питання застосування запобіжного заходу (замість домашнього арешту застосувати тримання під вартою)

До Міністерства освіти і науки України, місцевих органів влади

• організувати низку заходів (конференції, круглі столи тощо) з питання упередження нападів на педагогічних працівників, дотримання права на захист їх честі, гідності та ділової репутації.