Залишки коштів освітньої субвенції можна використовувати на засоби захисту для шкіл – рішення Уряду

розміщено в: Новини | 0

Уряд надав можливість місцевим радам використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів захисту для учасників освітнього процесу з метою протидії пандемії коронавірусу. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет за результатами засідання Уряду, що відбулося 4 листопада 2020 року.
Відповідні зміни були внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6. Передбачено, що у 2020 році кошти освітньої субвенції, що залишилися станом на початок року, можуть спрямовуватися, окрім іншого, на такі видатки:
·закупівлю засобів індивідуального захисту (захисні маски, одноразові рукавички, захисні щитки);
·закупівлю дезінфекційних засобів;
·закупівлю пірометрів (інфрачервоних термометрів);
·послуг із дезінфекції приміщень.
Запровадження таких змін стало можливим завдяки ухваленню Верховною Радою Закону України від 17.09.2020 № 909-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»», відповідно до якого надано дозвіл, як виняток з положень частини четвертої статті 1032 Бюджетного кодексу України, використовувати у 2020 році залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (крім коштів, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабінету Міністрів України у 2019 році), на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для реалізації безпечного навчального процесу в закладах загальної середньої освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.