Грошову винагороду педагогам можна виплачувати пропорційно відпрацьованому часу або двічі на рік

Міністерство соціальної політики України листом від 26.06.2015 № 7748/0-14-16/16 роз’яснило особливості виплати педагогічним працівникам грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків.

Мінсоцполітики нагадало, що надання педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків у розмірі до одного посадового окладу передбачено статтею 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.1991 № 1060-XII.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених статтею 68 Закону України «Про Державний бюджет України на 2000 рік» від 05.06.2000 № 898 затверджено. Порядок надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (далі — Порядок). Порядок поширюється на педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи загальної середньої освіти, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти чи методичних установ.

Згідно з Порядком щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків надається відповідно до положення, яке затверджує керівник навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом. Мінсоцполітики зауважує, що зазначене положення має містити, крім показників і умов надання грошової винагороди, перелік можливих упущень, порушень, за які працівники позбавляються грошової винагороди, а також визначати коло працівників, на яких поширюється чинність такої виплати. У разі відсутності в положенні таких норм доцільно внести відповідні зміни до нього.

Згідно з Порядком розмір щорічної грошової винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень.

З огляду на викладене, виплата грошової винагороди пропорційно відпрацьованому часу або двічі на рік може мати місце за умови, якщо це передбачено положенням навчального закладу системи освіти.

 

Взятка10

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.