Гриневич дала рекомендації школам, щодо користуватись мобільним на уроках

Не можна позбавляти батьків можливості спілкування з дитиною впродовж навчального дня  таку думку висловила  Міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Пані Гриневич рекомендує школам розробити власні правила щодо використання мобільних телефонів учнями в межах навчального закладу.

Про це міністр сказала в інтерв’ю «Главкому».   «Школа повинна мати хоч якусь автономію. Не може міністерство все регулювати у 16 020 школах. Є якісь стандартні вимоги. Якщо мобільні телефони заважають навчальному процесу, школа може розробити правило щодо їх використання, тому що кожна з них має свій статут і внутрішній розпорядок», – заявила Гриневич. На її думку, не можна позбавляти батьків можливості спілкування з дитиною впродовж навчального дня, але «для цього можуть бути тільки перерви». «Тому рішення може бути таким: діти заходять в клас на урок, складають в скриньку свої мобільні телефони, відключивши звук. А на перерві – будь ласка, візьміть свій мобільний і передзвоніть до батьків. Тут важливо застерегти права усіх, але такі речі не можуть регламентуватись міністерством», – зауважила керівник Міносвіти.