Відбулося спільне засідання Колегії відділу освіти та Ради районної профспілкової організації по виконанню та внесенню змін до Колективної угоди

Сьогодні, 20 лютого 2019 року, відбулося  спільне засідання Ради Cколівської організації профспілки працівників освіти і науки та  Колегії  відділу освіти і науки  Сколівської  райдержадміністрації, на якому соціальні партнери звітували про виконання Угоди за 2018 рік. Співголова комісії по виконанню Колективної угоди – Р. Марочкович у своєму виступі  розповів, що більшість пунктів угоди виконується, водночас наголосив на необхідності виплати доплату, 40 % надбавки до посадового окладу працівникам, які працюють в нічний час , створення сприятливих умов праці у галузі охорони праці, дотримання норм трудового законодавства тощо.

Перед початком засідання працювала спільна комісія, яка внесла доповнення і поправки до Угоди у зв’язку з прийняттям нового закону про освіту та інших реалій, які вносить у соціум життя.

Голова Сколівської районної профспілкової організації, Й. Марусяк наголосив на необхідності забезпечити в Колективній угоді, в разі недостатності обсягів фінансування на поточний бюджетний рік, використання перехідних залишків освітньої субвенції першочергово на виплату  заробітної плати, а  при наявності достатніх обсягів освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів на відповідний бюджетний рік забезпечувати виплату надбавки за престижність праці педагогічним працівникам у максимальному розмірі.

Начальник відділу освіти О. Урдей внесла пропозицію виплату надбавки за роботу в нічний час виплачувати згідно з укладеними Колективними договорами між  адміністрацією освітнього закладу та первинної профспілковою організацією до 40 % від посадового окладу.

Наприкінці спільного засідання, прийнято спільне рішення по внесенню змін, згідно нового закону про освіту, в документ про співпрацю (Колективну угоду).

В робочому сенсі традиційною була присутність на зібранні, крім профактиву – голів  первинних профспілкових організацій та профгруп, керівництва  відділу освіти,   членів Колегії профільного  відділу РДА, юристконсульта Львівської обласної профспілки працівників освіти В. Корчинського.