Відбулося спільне засідання Колегії відділу освіти та Ради районної профспілкової організації по виконанню та внесенню змін до Колективної угоди

розміщено в: Новини | 0

Сьогодні, 20 лютого 2019 року, відбулося  спільне засідання Ради Cколівської організації профспілки працівників освіти і науки та  Колегії  відділу освіти і науки  Сколівської  райдержадміністрації, на якому соціальні партнери звітували про виконання Угоди за 2018 рік. Співголова комісії по виконанню Колективної угоди – Р. Марочкович у своєму виступі  розповів, що більшість пунктів угоди виконується, водночас наголосив на необхідності виплати доплату, 40 % надбавки до посадового окладу працівникам, які працюють в нічний час , створення сприятливих умов праці у галузі охорони праці, дотримання норм трудового законодавства тощо.

Перед початком засідання працювала спільна комісія, яка внесла доповнення і поправки до Угоди у зв’язку з прийняттям нового закону про освіту та інших реалій, які вносить у соціум життя.

Голова Сколівської районної профспілкової організації, Й. Марусяк наголосив на необхідності забезпечити в Колективній угоді, в разі недостатності обсягів фінансування на поточний бюджетний рік, використання перехідних залишків освітньої субвенції першочергово на виплату  заробітної плати, а  при наявності достатніх обсягів освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів на відповідний бюджетний рік забезпечувати виплату надбавки за престижність праці педагогічним працівникам у максимальному розмірі.

Начальник відділу освіти О. Урдей внесла пропозицію виплату надбавки за роботу в нічний час виплачувати згідно з укладеними Колективними договорами між  адміністрацією освітнього закладу та первинної профспілковою організацією до 40 % від посадового окладу.

Наприкінці спільного засідання, прийнято спільне рішення по внесенню змін, згідно нового закону про освіту, в документ про співпрацю (Колективну угоду).

В робочому сенсі традиційною була присутність на зібранні, крім профактиву – голів  первинних профспілкових організацій та профгруп, керівництва  відділу освіти,   членів Колегії профільного  відділу РДА, юристконсульта Львівської обласної профспілки працівників освіти В. Корчинського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.